You are currently viewing Send børnene afsted til et halloweenevent i farverigt børnetøj med accessories

Send børnene afsted til et halloweenevent i farverigt børnetøj med accessories

Selvom halloween traditionelt set er en amerikansk tradition, hvor det hele skal være så uhyggeligt som muligt, er der ingen der siger, at vi ikke kan lave en mere dansk udgave. Hvis der skal små børn med til halloweenfesten, kan det være en fordel at gøre det hele lidt mindre uhyggeligt, så der er plads til alle. Herunder får du en række forslag til, hvordan du kan skabe en hyggeligere halloweenfest.

Den amerikanske tradition, halloween, kender de fleste fra film, bøger og andre former for underholdning. Det er dog kun indenfor de seneste år, at traditionen for alvor er nået til Danmark – og noget tyder på, at det er en tradition, som er kommet for at blive.

Hvis du skal planlægge en halloweenfest, er det dog en god idé at overveje, hvem der deltager. er der tale om mindre børn, kan det være en god idé at skrue lidt ned for uhyggen, så der ikke er nogen, der bliver alt for bange og skræmt til festen.

Den danske udgave af halloween

Halloween er ikke altid højtid, som ikke altid er lige skånsom over for de mindre børn, da hele essensen af halloween er uhygge. Det betyder, at det kan være en højtid, som måske ikke egner sig perfekt, hvis der skal småbørn med til festen.

Alligevel er der ingen, der siger, at en halloweenfest ikke kan fordanskes en smule. Det behøver ikke nødvendigvis at være en fest, som har til formål at skræmme livet af de små børn, som mest af alt kommer for at have det sjovt og hygge sig.

Selvom halloween traditionelt set er en uhyggelig fest, så minder den danske udgave måske mere om fastelavn. Vi dyrker ikke det uhyggelige på samme måde som i USA, og det behøver vi heller ikke for at skabe et brag af en begivenhed for de mindste.

Skab et alternativt halloweenevent

Hvis du skal arrangere en halloweenfest, hvor deltagerne er mellem 4-7 år, kan det være en god idé at fokusere på at skabe et hyggeligt event, som minder mere om fastelavn end traditionel, amerikansk halloween. Det kan du eksempelvis gøre ved at sende børnene afsted i farverigt børnetøj, som kan være med til at løfte stemningen.

Herudover må der selvfølgelig gerne være nogle uhyggelige elementer, som er med til at skabe den traditionelle halloweenstemning uden at skræmme børnene fra vid og sans. Det kan eksempelvis være nogle edderkoppespind og andre uhyggelige elementer, som gør festen lidt mere uhyggelig, men samtidig bevarer den gode stemning.